7 Haziran 2009 Pazar

Show Tv dava açtı tiak panikte

Show Tv dava açtı TİAK panikte
AGB'nin reyting ölçme sisteminin en büyük destekçisi ve yön vereni olan TİAK, son reyting tartışmaları ve Show Tv canlı yayın ca'nin suç duyurusu üzerine panik halde toplanıyor.
TİAK, Show Tv'yi masada bitirmek için olağanüstü şekilde bugün toplanıyor.

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) bugün çok kritik bir toplantı yapıyor.

Show Tv canlı yayın , TİAK hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

TARTIŞMAYI PATLATAN BELGE

AGB'nin maksimum 5 yılda değiştirmesi gereken bazı denekleri 10 yıldır değiştirmediği ortaya çıkmış, bu denekler isimleriyle Aktifhaber tarafından ortaya konmuştu.

Ayrıca AGB'nin neredeyse tüm Show Tv izleyicilerini sistemin dışına atan son hamlesini de Aktifhaber deşifre etmişti.

Tüm bu gelişmeler üzerine Show Tvkonuyu yargıya taşımış ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Show Tv canlı yayın 'Yİ MASADA BİTİRME STRATEJİSİ

TİAK bugün olağanüstü şekilde toplanıyor. TİAK'ın Show Tv 'yi pazarlık masasına çekmek istediği ve konuyu hızla kapatmaya çalıştığı öğrenildi. Özellikle Show Tv'nin suç duyurusunu geri çekmesi TİAK için hayati önemde. Bu yöntemle Show Tv'yle masada reyting konusunda "anlaşma"nın kanalları TİAK üyeleri tarafından bulunmaya çalışılacak.

Toplantı ve Show Tv'nin geri adım atıp atmayacağı Türkiye'deki reyting sistemi için büyük önem taşıyor.

TİAK NEDİR?
Reklamverenler Derneği, Reklamcılar Derneği, Televizyon Kanalları ve bunların tümünü kapsamında barındıran Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA)'nin, üçer kişilik temsilcisinin bulunduğu, 12 kişilik Komite... Yani Türkiye'deki televizyonlara akan 3 milyar dolarlık reklam pastası TİAK'ın masasında...

Show Tv'DEN AGB'YE DE DAVA GELİYOR

Show Tv Genel Müdürü Şahin, rating ölçümlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla AGB’ye tazminat davası açacaklarını söyledi.

Show Tv Genel Müdürü İbrahim Şahin, televizyon kanallarının rating ölçümlerinde usulsüzlük yapıldığını söyledi.

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi’nin (TİAK) Show Tv Yayın Akışı’nı suçlayan ‘rating ölçüm deneklerine para teklif edildi’ açıklaması için suç duyurusunda bulunan Şahin, Anadolu’da en çok izlenen kanalın Show Tv olduğunu söyledi. Şahin rating ölçümü yapan AGB ile mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, ‘Acımasız şekilde bu işin üstüne gideceğiz’ dedi. Şahin, konuyla ilgili idari yargıya gidileceğini belirterek, ‘AGB’ye tazminat davası açacağız. 3 milyar dolar reklam gelirinin dağılımı var. 2008’de biz yılda 33 trilyon aldık, diğer kanallar ayda 60 trilyon aldılar’ diye konuştu.